АРХИВА
| АРХИВА ТЕКУЋА ГОДИНА
|
07.04.2022.
БЛИЦ/БИЗНИСШАНСА ЗА ПОСАО У СРБИЈИ РЕСТОРАНИ И ХОТЕЛИ ТРАЖЕ 15.000 РАДНИКА, А НУДЕ И ВЕЋЕ ПЛАТЕ
Српски угоститељи и хотелијери упозоравају да проблем ниских зарада и недостатка радне снаге постаје хроничан у њиховом сектору и зато се суочавају са великим мањком запослених.
Пише: Курир 07.04.2022. 18:31
ФОТО: СИНИША ПАШАЛИЋ / РАС СРБИЈА Конобари22
Директор Пословног удружења хотелско-угоститељске привреде Србије (ХОРЕС) Георги Генов указује да запослени напуштају Србију због ниских зарада и прихватају сталне и сезонске послове на позицијама које су дефицитарне у региону и Европи. Према његовим речима, сектору недостаје око 15.000 радника.
- Сва занимања су дефицитарна, а посебно постоји потражња за главним и помоћним куварима. Већина радника је прихватила понуде из иностранства јер им се не исплати да овде раде за 300 евра. Највише њих ће прихватити понуђени посао на Јадранском приморју, пре свега у Хрватској која је најактивнија у потрази за радном снагом. А ове сезоне дају и најбоље услове - тврди за Генов за Biznis.rs.
ФОТО: SHUTTERSTOCK
Он наводи да финансијски најбоље понуде добијају кувари који, како потврђује и председник УО Удружења шефова кувара Србије Горан Радивојевић, у Хрватској имају плате и до 2.500 евра.
- Хрватска је са доста агресивном кампањом почела још крајем прошле године и већ је одржано неколико сајмова запошљавања у Београду и Новом Саду. Претходних година су запослени из наше земље углавном ишли у Истру, а сада највише у Далмацију. Плате варирају у зависности од објекта, да ли се ради у ресторану или у хотелском комплексу. За способног кувара који може да носи посао плата је од 2.000 до 2.500 евра - рекао је Радивојевић.
За сада се у нашој земљи за позиције које недостају регрутују студенти, ангажују се радници из иностранства, а на огласе за посао јављају се и кандидати који немају радно искуство у овом сектору.
- Планирамо да на скупштини удружења усвојимо захтев који ће бити прослеђен Влади Србије, за давање олакшица у запошљавању нових радника ослобађањем пореза и доприноса на зараде. Сматрамо да је то начин да се већим платама заустави одлазак неопходног кадра у иностранство. У супротном у хотелима и ресторанима неће више имати ко да ради - објашњава Генов.
На негативни утицај пандемије и све проблеме кроз које је сектор прошао током две године надовезала се украјинска криза, и то пред сезону која је већ сада неизвесна.
- Недостатак радне снаге мораће да се рефлектује на неке области. Никоме није циљ да клијенти сносе последице због дефицита професионалаца - закључује Генов.
|